Zum Hauptinhalt springenErklärung zur Barrierefreiheit anzeigen
Deutschlands größte Spendenplattform

Deathwalk (100km) for Dappere Bengeltjes

Öffentliche Spendenaktions-Seite

Tocht voor behalen 1e doel Dappere Bengeltjes

M. Van der Biest
M. Van der Biest schrieb am 15.02.2016

Zoals beloofd een kleine tegenprestatie voor het behalen van het 1e doel: de sterrenkoffers. Samen met buurvrouw Karen zetten we koers voor 25km Merelbeke - Gent - Merelbeke met een tussenstop op Neonatologie aan UZ Gent bij VZW Dappere Bengeltjes. Daar keken we naar een voorbeeldje van de sterrenkoffer. Het bevat o.a. een kaartje, een gipsafdruk van handjes / voetjes, foto's en andere aandenkens maar ook 2 pakjes waarvan het kindje er eentje aan krijgt indien men dat wenst en een ander kan meegenomen worden, hetzelfde voor een knuffel. Een doek waarin de baby kan geborgen worden en nog veel meer. Na een bepaalde tijd wordt nog een herdenkingskaartje opgestuurd. Het is indrukwekkend en een grote steun voor de ouders in deze moeilijke periode. En door jullie sponsoring en steun voorzien we dit voor een heel jaar.

Op naar doel 2 waar we voldoende premature kledij willen voorzien zodat ook ouders die het niet zo breed hebben hun oogappel toch in mooie kleren kunnen hullen.

De tocht zelf was er eentje van het meer heroische type: 2,5 graden en motregen tot regen. Maar wel leuke, positieve gesprekken (Dank je Karen), een hartelijke ontvangst door Valerie Minnaert en Dr. Kris De Coen - die 10 jaar geleden ook al deel was van het team dat Sander en Quinten met goede zorgen omringden - van de VZW. Sorry dat we niet ingingen op het aanbod voor wat koffie en nog even langer blijven zitten, maar ik zit nog niet in de voorbereiding en dan was de opgave van vandaag wel zwaar te noemen wink-emoticon. Na bijna 4 en een half uur stappen en meer dan 27.5 km verder kwamen we thuis waar de spieren zich nu laten voelen en de suikers toch op peil moeten gebracht worden.

Op naar de start van het trainingsschema nu,... en dat 2e doel realiseren!

Enkele foto's kan je ook vinden op de facebook pagina https://www.facebook.com/dodentocht16/