Skip to main contentShow accessibility statement
Change the world with your donation

TRIBÜNAL || NSU-Kompleksi dağıtılsın

Anita Starosta
Anita Starosta wrote on 07-03-2017
Tribünal ile ırkçılığa maruz kalan mağdurların seslerini yükseltmesi ve duyurabilmesi için bir alan yaratmış olacağız. Bu amaçla, açık bir toplum isteyen ve uğraş veren insanları bir araya getiriyoruz. Tribünale katılacak 4 bin katılımcıyla birlikte NSU terörünün kurbanları için davacı olacağız; NSU kompleksinin aktörlerini bir bir belirleyip adlarını vereceğiz ve onları yargılayacağız. Ve herkes için iyi yaşam hakkı talep edeceğiz. Bunun için, 17-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Schauspiel Köln gösteri merkezini fikir alışverişi, paneller, sunumlar, performanslar, sergiler, araştırma, workshoplar ve birlikte olmak amacıyla kullanacağız. Çoklu toplum olmayı başaracağız.

NSU terörü mağduru olan göçmenler, ailelerine, komşularına, arkadaşlarına ve onların kendi yaşamları, varlıkları, işyerleri ve dükkanlarına yapılan saldırıların arkasında kimlerin olabileceğini biliyorlardı. Onların söylediklerinin duyulmamasının ve polis soruşturmalarının yıllarca mağdurlara karşı yürütülmesinin sebebi ise Almanya’daki yapısal ırkçılığa dayanmaktadır. Bu yapısal ırkçılık, devletin inşa edip finanse ettiği Neonazi yapılanmalar ve onların koruyucusu kamu görevlileriyle birlikte NSU kompleksini oluşturmuştur. NSU’nun toplumun ırkçı temelli bölünme hedefine karşı, bizler, Tribünal ile bu bölünmeyi yenmek istiyoruz. Ve mağdurların seslerinin duyulmamasının olanaksız hale getirilmesi için çabalayacağız.

AfD’nin yükselişi, devam eden Pegida gösterileri ve mültecilere yönelik her gün yapılan saldırılarla gericiler ve ırkçıların toplumsal ilerlemenin ve kozmopolit yaşamın karşısında seslerini yükseltmeye devam ettiği bugünler daha da önem kazanmıştır. Bizim davamız öyleyse başka bir gerçeklik, dayanışmacı bir toplum talebidir. Ancak dayanışmacı bir toplum bu gidişatı ve ırkçılığa neden olan koşulları değiştirebilir, tıpkı on yıllardır yaptığı gibi. Tribünal ile ırkçılığın sadece bizi birbirimizden ayırdığını değil; aslında günlük yaşamda pek çok yerde çoktan gerçekleştirdiğimiz daha iyi bir dünya için verdiğimiz mücadelede bizleri birleştirdiğini de göstereceğiz. İyi bir yaşamı savunan tüm insanları bu nedenle bir araya getirmeyi istiyoruz.

Tribünal ile verdiğimiz mesaj belli: Göç(men) hayatı yok sayılamaz, savuşturulamaz ve göç geriye döndürülemez! Bunun aksine, bizler, iyi bir yaşamı göç yoluyla oluşmuş çoklu açık toplum prensibi içinde görüyoruz. 

Tribünal için sen de bağış yap, desteğinle büyüt!

17-21 Mayıs’ta Schauspiel Köln’de buluşalım.


Daha fazla bilgi için:
http://www.nsu-tribunal.de
Twitter
Facebook
Şimdi bağış!