Change the world with your donation

Please update your browser

Together with you we want to make the world a better place, for that we need a web browser that supports current web technology. Unfortunately, your browser is rather old and can't display betterplace.org properly.

It's easy to update: Please visit browsehappy.com and choose one of the modern browsers that are showcased there.

Best from Berlin, your betterplace.org-Team

Since November 1st, 2016 projects, whose organizations are not recognized as charitable efforts in Germany or Austria, can no longer collect donations on betterplace.org. Learn more about these changes

E. Persson’s fundraising event

Emilottes insamlingsfond för TANF Ghana

Closed

What's it about?

Hej! Och tack för att du besöker min insamling på betterplace.org. Jag ska snart iväg till Ghana (igen!) för att volontärarbeta för The Anidaso Nsae Foundation. Organisationen arbetar för att hjälpa utsatta barn i Ghana med fri skolgång och sjukvård och verkar för ett säkert hem och samhälle.

Under min tid i Ghana feberuari-april 2014 i den lilla byn Teiman lärde jag mig vikten och betydelsen av en utbildning för barnen, men det är fortfarande många familjer som av olika själ inte har råd att skicka sina barn till skolan och tvingas då istället till arbete. De kan även sakna en ordentlig skoluniform, hela skor, pengar till nya skolböcker eller skollunchen. Detta är det jag stolt kan säga att TANF har spelat en stor roll till att förbättra möjligheterna för barn i Ghana att gå till skolan.

TANF drivs av eldsjälen Rev. Laud, eller som han blivit känd för mig som min bror och vän Kwaku, tillsammans med volontärer världen över som stötttar och hjälper till både på plats och hemifrån. Helt ideellt arbetar TANF med att sponsra barn till att gå till skolan, håller informationssamtal om bland annat HIV/AIDS, malaria, kolera och nu också ebola. Det har varit en fantastisk upplevelse och erfarenhet att följa detta projekt på plats och ser med egna ögon hur arbetet bokstavligen gör skillnad.

Under 2015 har TANF satt upp följande målsättningar:

* Köpa mark
* Sjukförsäkra minst 150 barn
* Bedriva fadderskap för minst 150 barn
* Hålla informationsmöten och samtal om HIV/AIDS, malaria, kolera och ebola för minst 500 personer i våra byar/samhällen där vi bedriver vår verksamhet.
* Bygga en skola på nya marken
* Till mitten av 2015 ska minst 5 klassrum vara byggda.

Jag ska understryka att samtliga insatser och arbeten görs endast med hjälp av Er hjälp och med Era bidrag. Utan er hade TANF inte kunnat göra det betydelsefulla arbetet som de gör idag. Varenda liten krona gör stor skillnad - och i år kan du vara med och hjälpa oss att bygga en skola. (Förhoppningsvis är byggprojektet redan igång när jag är på plats i slutet av januari).

Med ditt bidrag är du en del av projektet och hjälper icke-priviligierade barn möjligheten till en utbildning och ordentlig sjukvård.

Betterplace.org är en säker, seriös och enkel sida som framför 100% av alla donationerna till organisationen. Jag kommer likt förra året att kunna bedriva lite blogguppdatering och uppdatering via min facebook och Instagram (@emilotte och @tanfghana). Glöm inte att likea TANF på Facebook också: https://www.facebook.com/TheAnidasoNsaeFoundationtanf

Förra året kom vi upp i 931 euro, vilket är OTROLIGT bra. Nu kämpar vi vidare!

Varenda liten donation har stor betydelse och jag är evigt tacksam för all er hjälp.

Tack!

Emilotte
http://minresaforlivet.blogg.se

E. Persson

E. Persson announced this fundraising event on 02 November 2013.

Do you like this fundraising event? Then start helping!

And tell your friends.